Om fjellstyret Storviltjakt Småviltjakt Hytter Fiske Bilder
Hytter i statsalmenningen Skorpebu Lordehytta Til forsidenHytter i statsallmenningen
Skorpebu er en hytte til utleie. Skorpebu ligger midt inne på Skorpa statsallmenning, ligger ca. 1640 moh, har 4 faste sengeplasser + løse madrasser, og er svært godt utstyrt.
Nøkkel henger ved døra, og det er ikke nødvendig med bestilling. Det er ca. 2,5 timers gange langs vardet sti opp fra rv 50 ved elva Tyrvla i Sveingardsbotn. Den første timen er svært bratt.
Betaling for oppholdet (overnatting kr 150, dagsbesøk kr 50, barn u 16 år gratis) skjer ved at du legger penger i pengeskrinet på veggen, evt. betaler til kontonr: 2333.22.28846).

Lordehytta ligger i Folarskardet på Hallingskarvet, og er en restaurert steinbu som opprinnelig ble bygget som jakthytte i 1880 av den engelske Lord Garvagh. Bua står åpen og er svært spartansk utstyrt. Bua ligger like ved DNT-slepa mellom Raggsteindalen og Haugastøl, ca. 3 t gange fra Raggsteindalen, og ca. 5 t gange fra Haugastøl.
Fjellstyret er takknemlig for alle frivillige bidrag til driften, men har sett det nødvendig å ta betalt for overnatting (overnatting kr 100, barn u 16 år gratis) Dersom du ønsker å bidra til vedlikehold, gjøres dette ved at du legger penger i pengeskrinet på veggen, evt. betaler direkte til Hol fjellstyre (konto nr. 2333.56.88295).

Se de to neste sidene for mere informasjon om hyttene.

Skarvereiret er en liten uisolert plankehytte, ca 3x3 m, oppført av Arne Næss senior i 1942. Hytta ligger 1749 moh på ytterste kanten av Halingskarvet, mellom Prestholtskardet og Tvergasteintjørne. Hyttas formål var å tjene som basehytte for klatresport. Det er nå klatreklubben på Geilo som har avtale om tilsyn med hytta.
Hytta har en ekstrem beliggenhet, og krever godt vær for evt. besøk. Hytta er ut fra dette for spesielt interesserte med god erfaring fra ekstrem fjellnatur.
Det er derfor ikke merket sti opp til hytta.

 

Bruk av Lordehytta

Bruk av Skorpebu

Skorpebu 2008 (foto:K.Å. Norum)
 

Natt v/ Skorpebu (foto:Steinar Bjørnstad)
Send e-post til Hol Fjellstyre Nyttige lenker

Design og utvikling: Scudder Digital Productions (c) 2003